ארטישוק נשיאותי

בט"ו בשבט שתלנו בגינה הקהילתית במשכן הנשיא, שתילי ארטישוקים שהגיעו אלינו ממושב ניר בנים, מהמשק של נעם יעקבא. הארטישוק אהוב מאוד על בני ביתנו. בעונה אנחנו אוכלים אותו בארוחת שישי, כתוספת מרעננת ומכובדת לארוחה המשפחתית. בשלב ראשון אנחנו מחסלים את בסיסי העלים, וכשמגיעים לסוף, אנחנו מנקים את בסיס הפרח טובלים ברוטב ואוכלים.
זה נראה כל כך אופייני לבית שלנו, שכשעינת כלתי שאלה "נחמה, מאיפה המנהג הזה? מהבית של ההורים שלך?" אמרתי לה, ״ממש לא. לא נראה לי שאמא שלי שהגיעה מבילזרקה שבאוקראינה הייתה יודעת מה לעשות איתו״.

מרכיבים לרוטב:
רוטב א':
כף מיונז, כף שמנת (או בכל כמות ביחס של 1:1)
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
עירית קצוצה

רוטב ב':
מיץ מ- 2 לימונים
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום מעוכות
מלח ופלפל לבן לפי הטעם

אופן ההכנה: 
מבשלים את הארטישוקים כ- 40 דקות בסיר ענק עם מים וחצאי לימון, עלה דפנה, מלח וגרגירי פלפל שחור. מנסים לתלוש עלה, אם נתלש בקלות- מוכן. לא לבשל יתר על המידה.
מערבבים את מרכיבי כל רוטב בנפרד.
מגישים, טובלים את החלקים השונים ברוטב (כמוסבר למעלה) ואוכלים בהנאה.

בתיאבון ושבת שלום!
באהבה, נחמה


ותודה מיוחדת לנעם יעקבא

נחמה ריבלין, ירושלים