בט"ו בשבט שתלנו בגינה הקהילתית במשכן הנשיא, שתילי ארטישוקים שהגיעו אלינו ממושב ניר בנים, מהמשק של נעם יעקבא. הארטישוק אהוב מאוד על בני ביתנו. בעונה אנחנו אוכלים אותו בארוחת שישי, כתוספת מרעננת ומכובדת לארוחה המשפחתית. בשלב ראשון אנחנו מחסלים את בסיסי העלים, וכשמגיעים לסוף, אנחנו מנקים את בסיס הפרח טובלים ברוטב ואוכלים.
להמשך ...
אחד המאכלים שהכי מחממים את החורף הוא מרק ירקות עשיר ובריא. הארטישוק הוא ירק נפלא להכנת מרק טעים ופשוט במיוחד לימי החורף הקרים. כל מה שצריך הם 6 ארטישוקים יפים וטריים, 2 בצלים, קרישה, צרור שמיר ותבלינים.
להמשך ...

ארטישוק - מתכונים טעימים