ארטישוק מכל הלב

פוקצ'ה ארטישוק

מצרכים
קמח 1/2 ק"ג
שמרים 25 גרם
סוכר 1 כף
מלח 1 כף
שמן זית 1/4 כוס
מים פושרים, בערך כוס וחצי

אופן הכנת הבצק
לערבב את החומרים היטב ללוש מספר דקות
ולהניח לתפוח עד שיכפיל את ניפחו

מילוי ארטישוק
3 ארטישוקים גדולים מנוקים וקלופים פרוסים דק
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום פרוסות
2 בצלים פרוסים דק
מלח
פלפל
מיץ לימון

אופן ההכנה
לבשל את כל החומרים במחבת כחמש דקות
לקרר

אופן הרכבת המנה
לחלק את הבצק לשניים
לרדד ולשטח בתבנית משומנת בשמן זית
לפזר מעל את מילוי הארטישוק
לשים מעל את עלה הבצק השני
למרוח את הבצק בשמן זית ולפזר מעט מלח גס
להתפיח כ20 דקות ולאפות בתנור חם ב200 מעלות
בתיאבון